background img

Articole noi

Infectiile vaginale si tratamente naturiste

Infectiile vaginale si tratamente naturiste

Nu uita că infecţiile vaginale trebuie să fie tratate după un examen ginecologic complet în urma căruia se pune un diagnostic şi se prescrie un tratament medicamentos eficient în problema respectivă. De toate aceste lucruri se ocupă medicul ginecolog. Tu trebuie doar să-ţi faci o programare şi să nu te jenezi de aceste probleme pentru că ele sunt frecvent întâlnite la toate femeile. Curaj şi vei scăpa de mâncărimile enervante, senzaţia de usturime şi durere când urinezi, de durerea din timpul actului sexual şi de secreţiile ciudate de culoare albă, brânzoase, fără miros şi abundente cu care te confrunţi.

Există câteva remedii naturale pe care le poţi folosi cu succes pentru a ameliora problema pe moment până ajungi la medicul ginecolog. Ele au fost testate şi recomandate de mulţi specialişti!

1. Iaurtul sau probioticele

Datorită concentraţiei de bacterii bune, iaurtul poate să împiedice dezvoltarea bacteriilor dăunătoare şi asigură un sistem digestiv sănătos, cu acţiune benefică asupra aparatului genital. Poţi să consumi iaurt, poţi să iei capsule cu probiotice sau poţi să aplici iaurt pe un tampon pe care să-l introduci apoi în vagin pentru a obţine o ameliorare imediată a simptomelor. Îl poţi lăsa 2-3 ore şi să repeţi operaţiunea de 2-3 câteva ori pe zi.

Atenţie însă! Nu toate iaurturile aduc beneficii sănătăţii. De aceea, ori de câte ori mergi la cumpărături, uită-te pe eticheta acestora. Potrivit Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, "bacteriile folosite pentru a obţine iaurturile sunt Lactobacillus bulcaricus şi Streptococcus thermophillus. Astfel, un iaurt nu trebuie să conţină: lapte praf reconstituit, arome, coloranţi, fructe, agenţi de îngăşsare, zahăr sau alte zaharuri (glucoză, fructoză)".

2. Mierea de albine

Se poate aplica pe zona exterioară, să o laşi să acţioneze 20 de minute, după care să faci un duş. Nu uita să usuci foarte bine zona genitală, tamponând cu hârtie igienică pentru a absorbi umezeala.

3. Oţetul de mere

Amestecă o cană de oţet de mere în apa din cadă şi stai 20 de minute în apă pentru a te relaxa. La fel, trebuie să te asiguri că ai uscat foarte bine zona genitală după baie.

4. Acidul boric

Poţi să-ţi faci capsule cu acid boric pe care să le introduci în vagin. Numeroase studii au demonstrat că acidul boric este la fel de eficient precum alte medicamente orale antifungice.
 5. Ceaiul de pelin
Poţi să faci băi de şezut cu ceai concentrat de pelin, pe care să le repeţi de 2-3 ori pe zi.

De reţinut! Dacă ai folosit remedii naturale pentru a trata simptomele cu care te confrunţi şi acestea continuă să presiste este momentul să recurgi la un consult de specialitate. Programează-te la un medic ginecolog pentru un control şi un tratament adecvat. Este foarte important să nu foloseşti niciun produs vaginal sau tratament înainte cu 48 de ore de consultaţia programată. După efectuarea unui control ginecologic, medicul poate să-ţi recomande un tratament care conţine fie ovule vaginale, creme vaginale sau medicamente cu administrare orală.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE