background img

Articole noi

Puterea vindecatoare a cuvintelor

Puterea vindecatoare a cuvintelor

Cuvintele nu doar reflecta realitatea, ele o si creeaza. De exemplu, vorbind, poti insufla cuiva dorinta de a manca ceva anume, poti crea imaginea muntelui sau a marii, trezind astfel unei persoane dorinta de a face o excursie. Imediat ce a fost rostit un cuvant, el da o comanda creierului si acesta o executa. Creierul este translatorul intentiilor noastre. El prelucreaza si inmagazineaza toate informatiile pe care le primeste din exte­rior: imagini, informatii auditive sau informatii legate de miros, de gust, de simtul tactil etc.
Cuvintele au incarcatura energetica. Ele vibreaza pe anu­mite note, creand sunete, deci, vibratii placute sau neplacute. In consecinta, este bine sa folosim doar cuvintele care ne plac. 
Cu ajutorul cuvintelor, se pot face vindecari miraculoase. Repetarea unor cuvinte, precum bine, sanatos, vioi, puternic etc, are un efect benefic asupra sanatatii noastre fizice si psihice, conducand, in foarte multe cazuri, la insanatosire rapida. Aceste cuvinte creeaza o autosugestie la care creierul raspunde si co­manda inceperea luptei pentru refacerea organismului.
In ceea ce priveste chakrele, ele pot fi deschise fie cu aju­torul unor mantre, fie cu ajutorul unor cuvinte, bine cunoscute, folosite chiar si in rugaciuni. Prin ele, putem sa punem in vibratie organe deze­chilibrate si sa le ajutam sa intre in vibratia lor normala.
Pentru deschiderea chakrelor putem folosi urmatoarele cuvinte:
- minune, pentru chakra 1;
- bucurie, pentru chakra 2;
- cer, pentru chakra 3;
- sanatate, pentru chakra 4;
- bogatie, pentru chakra 5;
- binecuvanteaza, pentru chakra 6;
- sfinteste, pentru chakra 7.
Functia creierului poate fi activata prin cuvantul soare sau Dumnezeu.
Dumnezeu-Tatal deschide functia sistemului glandular – de unde concluzia ca boli ale creierului sau ale glandelor au legatura directa cu divinitatea.
Iisus-Fiul actioneaza pe sistemul nervos central si simturi.
Cautare deschide functia sistemului limfatic.
Rugaciune – deschide functia sistemului respirator.
Curatenie – actioneaza pe sistemul osos.
Credinta pune in vibratie tendoanele si ligamentele.
Puritate – reface sistemul circulator.
Ispita este stomacul, bila este Cel rau, pacatul este sexul, iar minciuna, pancreasul.
Puterea – reface muschii.
Mantuirea  deschide sufletul.
Adevarul – curata canalele energetice.
Sintagma Sfanta-Treime, fiind formata din vibratia cuvintelelor rugaciune, credinta si curatenie, va actiona atat asupra tendoanelor, cat si a legaturii dintre sistemul respirator si cel osos.
Sintagma painea noastra cea de toate zilele nu se refera la man­carea propriu-zisa, ci la cultura spirituala. Prin ea se actioneaza asupra zonei creierului in care este amplasata memoria.
Toate cuvintele mentionate aduc viata. Trebuie doar sa le folosim, iar rugaciunea in care le regasim ar fi urmatoarea:
„Dumnezeu Tatal si Iisus Fiul ma ajuta sa Caut prin Ruga­ciune Curatenia, Puritatea, Credinta, Imparatia si Puterea Lui, Mantuirea si Mila Lui, Adevarul, Painea noastra cea de toate zilele, Minunea din mine, Bogatia sufletului, Bucuria de a trai Sanatos, precum in Cer asa si pe Pamant si fereste-ma de Pacat, Ispita, Minciuna si de Cel rau, Binecuvanteaza-ma si Sfinteste aceasta
Pronuntand cuvinte urate, putem sa ne facem rau singuri, e problema noastra, dar atentie, ele nu trebuie transmise celor din jurul nostru. Cuvintele primesc o forta suplimentara cu cat le constientizam mai mult si cu cat este mai puternica trairea noastra atunci cand le rostim.
http://www.almeea.com/puterea-vindecatoare-a-cuvintelor/

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE