background img

Articole noi

Alte leacuri babesti

Leacurile "babesti", sau "din popor" au o multime de adepti care jura ca sunt mai eficiente decat medicina traditionala. Desi unele suna bizar si multe nu au dovezi stiintifice care sa ateste ca functioneaza, cand nimic nu da roade, merita sa le incerci, mai ales ca sunt inofensive.articol preluat de pe net
1. Acopera-te cu cristale

Exista multe persoane care cred ca pietrele pretioase si cristalele contin o energie ce poate ajuta la procesul de vindecare. Mai mult, aceasta terapie este veche de mii de ani. Cei care o practica cred ca fiecare piatra are propiul "talent". De exemplu, ametistul si chilimbarul ajuta la memorie; poarta-le cu tine oriunde te duci si iti vor ajuta mintea sa functioneze mai bine.

2. Caprifoi pentru pistrui

Irlanda este tara oamenilor pistruiati si cu
pielea deschisa la culoare iar acest remediu vine direct de la ei. Aduna o mana de frunze de caprifoi si lasa-le sa stea in apa peste noapte. Spala-te cu apa a doua zi si vezi ce se intampla.

3. Miere pentru alergii

Acest remediu popular este laudat si de multi specialisti in domeniu si este un
tratament foarte comun in Anglia. Mierea care este produsa local, sa zicem la 20-30 de kilometri de zona unde traiesti, poate contine polen de la plantele care iti produc alergii. Daca mananci cel putin o lingurita de miere zilnic in timpul iernii, este posibil ca acest lucru sa actioneze similar cu injectiile antialergice si sa iti creeze imunitate la anumiti alergeni.

4. Baie cu suc de rosii

Ai o problema cu traspiratia? Un remediu "babesc" pentru mirosurile neplacute ale corpului spune ca trebuie pui doua, trei cani de suc de rosii in apa in care te speli. Stai 15 in aceasta apa.

5. Sosete ude pentru febra

Acest remediu ciudat chiar ajuta la scaderea febrei si a congestiei nazale. Ce trebuie sa faci: incalzeste-ti picioarele in apa fierbinte, inmoaie o pereche de sosete subtiri din bumbac in apa rece, stoarce-le si apoi pune-le in picioare exact inainte sa te culci. Peste ele trage o pereche de sosete de lana. Sosetele subtiri ar trebui sa se usuce pana dimineata si tu sa te simti mai bine.

6. Cafea pentru conjuctivita

In unele zone din Italia poti observa mame care folosesc espresso rece ca tratament pentru conjuntivita. Ti se pare ciudat? Este, dar stiinta spune ca ar putea sa functioneze. Aciditatea cafelei este similara cu cea a acidului boric si cafeina ar putea ajuta la reducerea inflamatiei.

7. O moneda pentru sughit

Cand nu te poti opri din sughit, tine o moneda intre doua degete ale unui picior. Incearca sa o iei cu alte doua degete ale celuilalt picior fara sa o scapi.

8. Probleme cu somnul? Incearca remediul cu ceapa

Nu exista dovezi stiintifice ca acest leac ar functiona, dar, cine stie? Taie o ceapa in mai multe bucati si pune-o intr-un borcan cu capac. Daca ai probleme cu adormitul sau daca te trezesti in mijlocul noptii si nu mai poti sa dormi, desfa borcanul si insipra de cateva ori adanc din el. Inchide-l si incearca sa te relaxezi. Cu putin noroc, vei adormi cat ai zice peste.

9. Supa de popcorn pentru greata

Nu suna foarte apetisant dar s-ar putea sa isi faca treaba: prepara o punga de popcorn si varsa continutul intr-un bol. Acopera popcornul cu apa fierbinte si lasa-l 15 minute. Mananca o lingurita din "supa" la fiecare 15 minute.

10. Unt de arahide si mustar pentru dureri de dinti

Ideea este sa creezi un fel de plasture din unt de arahide si mustar. Aplica-l pe dinte cu partea cu mustar in jos. Mustarul poate actiona ca un anti-iritant si poate ameliora durerea. Untul de arahide are rolul de a-l tine aproape de dinte.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE